Traditioner

Spanager har efterhånden opbygget en række af traditioner.

Julen er en af årets helt store højtider, som vi gør meget ud af. I hele december måned bliver der delt kalendergaver ud, bagt småkager, lavet konfekt, købt og fremstillet julegaver, klippet julepynt og lavet juledekorationer. Det hele kulminerer med vores store julefest, hvor vi spiser en traditionel julemiddag med and, flæskesteg og ris a´la mande – vi danser rundt om det store juletræ i skolegården, vi spiller banko og så får alle børnene/de unge julegaver.

Ski-tur afholder vi hvert år i vinterferien (uge 8).

Fastelavn fejres med udklædning, tøndeslagning, kåring af kattekonger og –dronninger samt hjemmebagte fastelavnsboller.

Atletikdag på Køge Atletikstadion afholdes et par dage før vi alle går på sommerferie. Eleverne dyster i længde- og højdespring, spydkast, 400 meter løb, boldkast samt stafetløb.

Sommerfesten er en anden af årets helt store begivenheder. Alle børnene/de unge, deres familier, alle ansatte samt en del tidligere elever mødes til fest i parken. Vi starter med kaffe og kage, derefter åbner en masse små boder, hvor man kan prøve kræfter med lidt af hvert, der optrædes ofte med lidt sang og dans, der køres cross og go-cart, der spilles en fodboldkamp, hvor det er børnene mod de voksne, og endelig slutter vi af med spisning. Altid en dejlig dag….

Skolernes Motionsløb afholdes hvert år fredag før efterårsferien. Det er et løb, der trænes op til i idrætstimerne. Der startes med opvarmning i skolegården, og derefter sendes elever og lærere afsted på en 5 km lang løbetur. Dagen slutter med fællesspisning samt uddeling af diplomer til alle deltagere.

Halloween Hele eftermiddagen bruges på ansigtsmaling samt udklædning, på at lave det flotteste græskarhoved, at pynte op med skeletter, spindelvæv og lignende i spisesalen samt at tilberede en middag, som kan skræmme livet af enhver. Der serveres eksempelvis tarme kogt i blod, afrevne fingre med uglegylp osv.